Äventyret

Metodstark UX-designer till Äventyret

Kärt barn har många namn. Oavsett om du idag titulerar du dig som UX-designer, IX-designer, Service designer eller kort och gott produktdesigner — Du vill skapa användarcentrerad design som får både produktägare och slutanvändare att le. Det känns därför extra roligt att få presentera Äventyret för dig, eftersom vi tror att du skulle trivas hos oss.

cg9a

Vilka är Äventyret? Vi är utvecklare, konceptutvecklare, designers,  problemlösare, arkitekter, affärsutvecklare och UI-kreatörer. Flera miljoner människor har använt de produkter och tjänster som vi har utvecklat för våra kunder. Dessa kunder kan nu erbjuda bättre nytta till sina användare, framtidssäkra sina organisationer och tjäna pengar på bättre sätt.

Google sorterar in oss som “affärsutvecklare” och det är inte helt dumt — vi är teknikagnostiker som låter effekten av vad vi tar fram tala för sig självt. Våra lösningar trillar ut i de digitala format som gör jobbet bäst: appar, inloggade tjänster på webben, teknikekosystem, digitaliseringsprospekt, prototyper för nya affärsgrenar etc. Syftet trumfar teknikval. Vi är 40 pers och äger oss själva utan krav på plattformssälj eller vinstsiffror på bekostnad av kvalité. Vi har kontor i Stockholm och Örebro men har anställda lite överallt.

Varför behöver vi dig?

Kort och gott: Våra kunder är nöjda och sånt sprider sig. När nya projekt står för dörren behöver vi vara fler i teamen som leder* arbetet med att:

  1. Säkra att vi löser rätt problem (särskilt när beställaren har en tydlig lösningsidé)
  2. Skapa, prioritera och välja lösningsförslag
  3. Knyta ihop säcken: Följ upp, utvärdera och testa det teamet tar fram.

*Du berikar ditt team genom att ha processer och metoder för arbetet ovan — och du tycker såklart att det är roligt. Men du är inte själv — teamet finns för dig!

Verktygen för detta väljer du efter egen erfarenhet, intresse och branschstandard. Viktigt på Äventyret är att du absolut behöver gilla research och testandet — men också kunna omsätta insikter till lösningar eller koncept. Du kommer inte att vara företagets research-avdelning, där någon annan tänker ut nästa steg utifrån din data. Därför: När workshopsdammet har lagt sig är du lite seg i kolan men framförallt glad: Nu börjar jobbet! 

Vem är du då?

  1. Du är mycket duktig på att kommunicera och har en hög empatisk förmåga. Det använder du såklart när du möter användare för intervjuer och tester — men också för att locka det bästa ur en ovan beställare.
  2. Du gillar att ta ett rum och du klarar av att hålla workshopdeltagarnas intresse. Oavsett om det är fyllt med direktörer eller studenter.
  3. “Varför?” Du gillar problemlösning och har ett kritiskt tänkande.
  4. “Därför!” Du har förmågan att presentera solida argument för de designbeslut du har tagit.
  5. “Eller?” Det ingår att kunna ändra sig när problemen är komplexa. Strunt samma om det är du eller någon annan som kommer på något bättre. Och vem det var som kom på den där bästa eller sämsta idén? Det har du redan glömt.
  6. Du är van att jobba både självständigt och i tight samarbete tillsammans med dina kunder. Du är både strikt och flexibel, fransk och tysk. Du håller gärna i workshops och utbildningar kring såväl koncept, som metodik och kan allt men blir aldrig excentrisk. Du är extremt stresstålig men kan verkligen växla upp när det gäller och vet exakt när ett sådant läge dyker upp. Kärleken är tålmodig och god. Du är absolut inte tråkig, men inte flamsig heller. Smart men inte pretto. Du har inga komplex och gör vardagen lätt för alla runt omkring dig med ditt “sköna” sätt. Du kan ge och ta feedback och kan skolboken om agilt teamsamarbete, ja du kan den så bra så att du även kan göra frånsteg du vet — en måste kunna reglerna för att bryta dem.
  7. Du är en människa som jobbar med människor — för människor.

Är du redo för Äventyret?

Ansök redan idag då intervjuer sker löpande. Vid frågor eller mer information, kontakta Klara Himmelstrand på +46 72-050 78 44 eller [email protected] Sök här!

Är du bra på andra saker än exakt det vi efterfrågar här ovan?

Vi kommer att fortsätta att växa. Följ oss gärna på LinkedIn för att inte missa något. Du kan också skicka en spontanansökan.

Klara Himmelstrand
Telefon: 072-050 78 44
Mejl: [email protected]

klara_mars2022
aktivbo_logo-640x336
AktivBo ger bostads- och fastighetsföretag underlag för verksamhetsstyrning i syfte att skapa ett bättre boende, en bättre arbetsplats och nöjdare ägare. Äventyret är AktivBos partner för digital tjänstedesign och tillsammans har vi tagit fram Business Intelligence-verktyget AktivBo Analytics. www.aktivbo.com | analytics.aktivbo.com
almega_logo-640x336
Almega är tjänsteföretagens organisation och den största grupperingen inom Svenskt Näringsliv. Äventyret är Almegas strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2015. www.almega.se | www.arbetsgivarguiden.se
byggforetagen_logo-640x336
Byggföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Äventyret är Byggföretagens strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2019. www.byggforetagen.se | www.buc.se | www.arbetsgivarguiden.se
chef_logo-640x336
Chef gör nordens största ledarskapstidning och har jobbat med Äventyret sedan 2016. Tillsammans med Chef skapar Äventyret framgångsrika medieaffärer, prisvinnande innovationer och banbrytande teknik. www.chef.se | www.chefakademin.se
dagens_samhalle_logo-640x336
Dagens Samhälle är en del av Di-gruppen. Åt Dagens Samhälle har Äventyret skapat och byggt kommunstatistiktjänsten Kommunbarometern. www.dagenssamhalle.se | Kommunbarometern
formable_logo-640x336
Formable är en produkt sprungen ur Äventyrets egen affärsfabrik. Med hjälp av klurigt användande av webbteknik har vi hittat svaret på hur mallar & avtal egentligen ska fungera, bortom pappersvärlden. www.formable.se
formas_logo-640x336
Formas som är statens forskningsråd för miljö, areella näringar och samhällsbyggande, ger ut webbtidningen Extrakt som belyser forskning kring att lösa de stora hållbarhetsutmaningarna. Äventyret fungerar som design- och teknikpartner för Extrakt sedan 2018. www.extrakt.se
gavagai_logo-640x336
Gavagai som är världsledande på sentimentsanalys, det vill säga metoder för att analysera känslan i textinnehåll, samarbetar med Äventyret kring produkt- och gränssnittsdesign sedan 2019. www.gavagai.io
kommunalrapport-640x336
Kommunal Rapport AS är ett norskt mediehus, som helägs av KS (tidigare Kommunenes Sentralforbund). Målgrupperna för Kommunal Rapports journalistiska produkter är främst politiker och förvaltning i kommunal sektor. Äventyret är Kommunal Rapports tjänstedesignpartner för nya digitala affärer. www.kommunal-rapport.no | Kommuneberometeret | Leverandørdatabasen
lrfmedia_logo-640x336
LRF Media är landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus. Äventyret hjälper LRF Media att utveckla sin affär och har bland annat tagit fram strategi, koncept och design för ett antal digitala satsningar från 2015 och framåt. www.lrfmedia.se | www.agfo.se | www.land.se | www.landlantbruk.se | www.landskogsbruk.se
onepix-2
Onepix från Unident är Skandinaviens mest populära kliniska bildhanteringssystem och används idag i över 7 000 behandlingsrum runtom i Skandinavien. Äventyret jobbar sedan 2016 löpande med konceptutveckling och design av olika produkter under Onepix varumärke. www.onepix.se | www.unident.se
postnord-logo-640x336
PostNord är en ledande leverantör av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. De säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Äventyret hjälper sedan 2020 PostNord med digitaliserandet av rapporten E-barometern. www.postnord.se
qvalia_logo-640x336
Qvalia hjälper sina kunder att optimera sina finansiella flöden. Äventyret är Qvalias globala partner för tjänstedesign och tillsammans bygger vi digitala produkter och tjänster som helt förändrar ekonomifunktioner och -processer för företag, organisationer och offentlig verksamhet. www.qvalia.com | www.qvaliainvoices.com
sosalarm_logo-640x336
SOS Alarm som ägs till lika delar av staten och Sveriges kommuner och landsting, driver nödnumret 112 i Sverige och arbetar med samverkan mellan olika samhällsbärande larmfunktioner. Tillsammans med Äventyret har SOS Alarm tagit fram SOS Inblick – en lägesbildsmotor som med robotteknik bygger insiktsmaterial på statistik från bland andra SOS Alarm, SKL och MSB. www.sosalarm.se/inblick
si
Svenska institutet är en statlig myndighet med uppgift att sprida kunskap om Sverige i utlandet och att svara för utbyte med andra länder inom kultur, utbildning, forskning och samhällsliv. Äventyret var Svenska Institutets innovations- och tjänstedesignpartner mellan 2015-2019. www.si.se | Transforming Transportation
tifosi_logo-640x336
Tifosi har med spännande teknik och användarcentrerad design byggt framtidens sportbutik med utgångspunkt i hur svenska idrottsföreningar och amatörlag fungerar. Tifosi startades 2014 i Äventyrets affärsfabrik och delägs sedan starten av Äventyret, produktions- och distributionspartnern Lundgrens i Gräfsnäs samt fotbollsikonen Johan Elmander. www.tifosi.se
tis_logo
Tourism in Skåne (TiS) är Skånes officiella marknads- och utvecklingsbolag. Äventyret arbetade under 2015-2016 med digitaliseringsstrategier tillsammans med TiS. www.tourisminskane.com
trelleborgskommun-logo-640x336
Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun, med ungefär 45000 invånare. Äventyret är sedan sommaren 2020 Trelleborg Kommuns partner i att skapa och införa smarta digitala lösningar på medborgarnas villkor. www.trelleborg.se
ukk_logo
Uppsala Konsert & Kongress (UKK) är ett kulturhus i Uppsala. Äventyret är UKK:s digitala partner sedan 2016. www.ukk.se
vi_logo-640x336
Vi Media som grundades av Kooperativa Förbundet redan 1913 ger ut magasinen Vi och Vi läser både digitalt och på papper. Äventyret har fungerat som digital partner till Vi Media sedan 2019. Tillsammans med Vi Media skapar Äventyret nya medieaffärer med design och teknik som spränger gränser. Vi för iOS | Vi-appen för Android | vi.se | vilaser.se | vimedia.se
visita_logo-640x336
Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och en del av Svensk Näringsliv. Äventyret är Visitas strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2019. www.visita.se
visitsweden
VisitSweden är ett kommunikationsföretag som arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt. Äventyret har ett strategi och konceptutvecklingsuppdrag åt VisitSweden rörande trendspaning och omvärldsbevakning med fokus på innovation- och affärsutveckling. www.visitsweden.com
ystadsskommun-logo-640x336
Ystad är en av Sveriges bäst bevarade äldre städer, med ett gatunät som i delar av staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden. I Kommunen bor 30 000 människor, och Äventyret är sedan sommaren 2020 kontrakterade för att genomföra designsprintar och workshops i syfte att lösa problem och testa nya idéer inom ramen för verksamhetsutveckling och digitalisering. www.ystad.se