Äventyret

Äventyret söker en senior designer

Ditt kall är att lösa andras problem med dina färdigheter. Rollen innebär utmanande och utvecklande arbetsuppgifter, oftast i byggandet av verktyg och tjänster som ligger nära eller är kundens affär. Därför spelar de beslut du fattar på Äventyret roll.

trapppa

Äventyret är en tjänstedesignbyrå. Ända sedan starten 2014 har vi hjälpt våra kunder att förstå sprängkraften i att skaffa sig en helt användarcentrerad affär. Vi lägger stolthet i att möjliggöra för näringsliv och stora organisationer att leverera samma användarupplevelse och omstörtande innovation som en riktigt bra startup. Du kan läsa mer om oss, vårt arbetssätt och arbetsliv här.

img_7331

Ditt kall är att lösa andras problem med dina färdigheter. Du medger gärna att design är ett luddigt begrepp men i din definition ingår interaktion, upplevelse, användbarhet, grafisk form, typografi och kommunikation. Du förstår hur man översätter ett varumärkes bärande byggstenar till avancerade gränssnitt. Du väljer hellre att jobba med design av e-handel, flödestunga applikationer (webb och mobil) än glättiga kampanjsajter.

Du har jobbat några år och kan dina verktyg. Du är van att jobba tätt ihop med gränssnittsutvecklare och anser att deras input gör dig till en bättre designer.

Förhoppningsvis stämmer detta på dig:

  • Typografi är en bärande del av de gränssnitt du tar fram. Därför behärskar du det väl.
  • Du har belägg för de designbeslut som du tar. Oavsett om förutsättningarna är trånga eller om du startar på ett blankt ark.
  • Du gillar att leka runt med kod för sådant du designar, även om din syntax inte är perfekt.
  • Oavsett om du pratar svenska eller ej: Din engelska är god.
  • Du är inte din design — därför kan den diskuteras.
  • Du gillar samspelet med beställaren och är bra på att få fram deras feedback.

Du kanske inte kan allt vi har skrivit här ovan, men du kan annat som vi missat att upp. Sök då tjänsten iallafall och berätta om vad som borde varit med — och varför du är bra på just detta.

Vad vi kan erbjuda

  1. En rolig och kreativ arbetsmiljö med trevliga arbetskamrater. Vårt kontor ligger på Kungsgatan 66 där vi konceptutvecklar, designar och kodar våra uppdrag.
  2. Utmanande och utvecklande arbetsuppgifter, oftast i byggandet av verktyg och tjänster som ligger nära eller är kundens affär. Därför spelar de beslut du fattar roll.
  3. Vettiga arbetstider och en mogen syn på arbete. Du arbetar för att leva, du lever inte för att arbeta. Självklart är du tillgänglig och på kontoret för arbets- och kundmöten men vi har flexibla arbetstider och möjlighet att jobba på distans vid behov. Utöver det har vi har marknadsmässiga löner, övertidsersättning och riktigt bra pensionsavtal.

Vi behöver dig relativt omgående, exakt datum hittar vi ihop.

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Stockholm. Urval och intervjuer görs löpande så vänligen skicka in ditt CV (och/eller länk till LinkedIn), personligt brev och portfolio så snart som möjligt. Du kan skicka in ansökan till Frida Hammarström på [email protected]

Är du bra på andra saker än exakt det vi efterfrågar här ovan?

Vi kommer att fortsätta att växa. Följ oss gärna på LinkedIn för att inte missa något. Du kan också skicka en spontanansökan.

Frida Hammarström
Telefon: 0709563179
Mejl: [email protected]

frida-hammarstrom-aventyret1
aktivbo_logo_square
AktivBo ger bostads- och fastighetsföretag underlag för verksamhetsstyrning i syfte att skapa ett bättre boende, en bättre arbetsplats och nöjdare ägare. Äventyret är AktivBos partner för digital tjänstedesign och tillsammans har vi tagit fram Business Intelligence-verktyget AktivBo Analytics. www.aktivbo.com | analytics.aktivbo.com
almega1
Almega är tjänsteföretagens organisation och den största grupperingen inom Svenskt Näringsliv. Äventyret är Almegas strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2015. www.almega.se | www.arbetsgivarguiden.se
byggforetagen_logo-640x336
Byggföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Äventyret är Byggföretagens strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2019. www.byggforetagen.se | www.buc.se | www.arbetsgivarguiden.se
chef_logo1
Chef gör nordens största ledarskapstidning och har jobbat med Äventyret sedan 2016. Tillsammans med Chef skapar Äventyret framgångsrika medieaffärer, prisvinnande innovationer och banbrytande teknik. www.chef.se | www.chefakademin.se
dagens_samhalle_logo-640x336
Dagens Samhälle är en del av Di-gruppen. Åt Dagens Samhälle har Äventyret skapat och byggt kommunstatistiktjänsten Kommunbarometern. www.dagenssamhalle.se | Kommunbarometern
formable_logo-640x336
Formable är en produkt sprungen ur Äventyrets egen affärsfabrik. Med hjälp av klurigt användande av webbteknik har vi hittat svaret på hur mallar & avtal egentligen ska fungera, bortom pappersvärlden. www.formable.se
formas_logo-640x336
Formas som är statens forskningsråd för miljö, areella näringar och samhällsbyggande, ger ut webbtidningen Extrakt som belyser forskning kring att lösa de stora hållbarhetsutmaningarna. Äventyret fungerar som design- och teknikpartner för Extrakt sedan 2018. www.extrakt.se
gavagai_logo-640x336
Gavagai som är världsledande på sentimentsanalys, det vill säga metoder för att analysera känslan i textinnehåll, samarbetar med Äventyret kring produkt- och gränssnittsdesign sedan 2019. www.gavagai.io
kommunalrapport-640x336
Kommunal Rapport AS är ett norskt mediehus, som helägs av KS (tidigare Kommunenes Sentralforbund). Målgrupperna för Kommunal Rapports journalistiska produkter är främst politiker och förvaltning i kommunal sektor. Äventyret är Kommunal Rapports tjänstedesignpartner för nya digitala affärer. www.kommunal-rapport.no | Kommuneberometeret | Leverandørdatabasen
lrf1
LRF Media är landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus. Äventyret hjälper LRF Media att utveckla sin affär och har bland annat tagit fram strategi, koncept och design för ett antal digitala satsningar från 2015 och framåt. www.lrfmedia.se | www.agfo.se | www.land.se | www.landlantbruk.se | www.landskogsbruk.se
onepix-2
Onepix från Unident är Skandinaviens mest populära kliniska bildhanteringssystem och används idag i över 7 000 behandlingsrum runtom i Skandinavien. Äventyret jobbar sedan 2016 löpande med konceptutveckling och design av olika produkter under Onepix varumärke. www.onepix.se | www.unident.se
qvalia2x
Qvalia hjälper sina kunder att optimera sina finansiella flöden. Äventyret är Qvalias globala partner för tjänstedesign och tillsammans bygger vi digitala produkter och tjänster som helt förändrar ekonomifunktioner och -processer för företag, organisationer och offentlig verksamhet. www.qvalia.com | www.qvaliainvoices.com
sosalarm_logo-640x336
SOS Alarm som ägs till lika delar av staten och Sveriges kommuner och landsting, driver nödnumret 112 i Sverige och arbetar med samverkan mellan olika samhällsbärande larmfunktioner. Tillsammans med Äventyret har SOS Alarm tagit fram SOS Inblick – en lägesbildsmotor som med robotteknik bygger insiktsmaterial på statistik från bland andra SOS Alarm, SKL och MSB. www.sosalarm.se/inblick
si
Svenska institutet är en statlig myndighet med uppgift att sprida kunskap om Sverige i utlandet och att svara för utbyte med andra länder inom kultur, utbildning, forskning och samhällsliv. Äventyret var Svenska Institutets innovations- och tjänstedesignpartner mellan 2015-2019. www.si.se | Transforming Transportation
tifosi_logo-640x336
Tifosi har med spännande teknik och användarcentrerad design byggt framtidens sportbutik med utgångspunkt i hur svenska idrottsföreningar och amatörlag fungerar. Tifosi startades 2014 i Äventyrets affärsfabrik och delägs sedan starten av Äventyret, produktions- och distributionspartnern Lundgrens i Gräfsnäs samt fotbollsikonen Johan Elmander. www.tifosi.se
tis_logo
Tourism in Skåne (TiS) är Skånes officiella marknads- och utvecklingsbolag. Äventyret arbetade under 2015-2016 med digitaliseringsstrategier tillsammans med TiS. www.tourisminskane.com
ukk_logo
Uppsala Konsert & Kongress (UKK) är ett kulturhus i Uppsala. Äventyret är UKK:s digitala partner sedan 2016. www.ukk.se
vi_logo-640x336
Vi Media som grundades av Kooperativa Förbundet redan 1913 ger ut magasinen Vi och Vi läser både digitalt och på papper. Äventyret har fungerat som digital partner till Vi Media sedan 2019. Tillsammans med Vi Media skapar Äventyret nya medieaffärer med design och teknik som spränger gränser. Vi för iOS | Vi-appen för Android | vi.se | vilaser.se | vimedia.se
visita_logo-640x336
Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och en del av Svensk Näringsliv. Äventyret är Visitas strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign sedan 2019. www.visita.se
visitsweden
VisitSweden är ett kommunikationsföretag som arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt. Äventyret har ett strategi och konceptutvecklingsuppdrag åt VisitSweden rörande trendspaning och omvärldsbevakning med fokus på innovation- och affärsutveckling. www.visitsweden.com