Äventyret

Äventyret söker en Tech Lead med Open Source-hjärta

Vill du jobba med de senaste digitala tjänsterna i ett tajt team på en bra arbetsplats? Är du en riktigt duktig utvecklare som gillar att ta stort ansvar både internt och i samarbete med kunder? Föredrar du att utveckla i Open Source-ramverk?

Är du en person som folk snabbt får förtroende för? Gillar du både att koda och hålla presentationer? Då ska du söka tjänsten som Tech Lead på Äventyret.

Äventyret söker en backend-utvecklare som gillar att jobba i grupp med andra verbala, kreativa och trevliga kollegor, och som kan bli företagets nya Tech Lead. Tjänsten är för dig som vill dela din tid mellan att koda, leda arbetet med teknisk arkitektur och att utveckla affären.

Äventyret är en tjänstedesignstudio som med ett prototyp-baserat arbetssätt tar fram digitala lösningar som exempelvis appar, uppkopplade prylar, e-handel, streamingtjänster, produktivitetsverktyg och sajter åt kunder i de flesta branscher. Äventyret är idag 14 personer. Rollen som Tech Lead är ny (även om arbetsuppgifterna idag sköts delat av övriga på Äventyret) och du kommer därför att vara med och utforma processer och arbetsrutiner för rollen. Du arbetar i projektform med högt tempo och omväxlande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Som Tech Lead på Äventyret jobbar du både som utvecklare, teknisk projektledare och arkitekt, lite beroende på projekt. Tillsammans med dina teammedlemmar skapar du digital tjänstedesign i världsklass.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av backend-utveckling, open source-ramverk, och diverse publiceringssystem. Du är kreativ inom ditt gebit: exempelvis hittar du lätt svaret på vilket ramverk som passar bäst i ett projekt, hur vi väljer headless eller coupled CMS, och hur vi får vår nya smarta lösning att snacka med kundens nio år gamla affärssystem. Du är sugen på att få jobba med sakernas internet och har troligen experimenterat med Arduino eller Raspberry Pi. Du är inte formgivare men du förstår och uppskattar den nyskapande gränssnittsdesign som dina nya kollegor brinner för att ta fram. Du har alltid koll på det senaste inom ditt område och har åsikter om hur det du gör ska göras.

Vi söker dig som

Kanske har kört fast på din nuvarande arbetsplats? Eller så är du en något oprövad talang med rejäla skills och utvecklingspotential?

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av backend-utveckling samt erfarenhet och ett intresse för att arbeta med Open Source. Vi ser gärna att du:

  • Verkligen gillar att koda och att hela tiden bli bättre på det
  • Har erfarenhet av PHP, Python, Node.js och/eller Ruby
  • Har koll på Laravel, Django och/eller Ruby on Rails
  • Vet av erfarenhet vad som är bra respektive dåligt med Episerver, WordPress, Drupal och andra CMS
  • Är bra på SQL
  • Är trygg inom domänhantering, molnhosting och säkerhetslösningar
  • Hittar det du letar efter när du googlar
  • Kan svenska eller minst är bra på engelska

Det är meriterande om du förstår HTML och CSS och vet varför visst Javascript bör ligga i gränssnittet, för då förstår du den kod som dina nya kollegor ger dig.

Som person är du strukturerad till den grad att du läser mejl regelbundet, kan planera din tid i en kalender och svarar i telefon när det ringer. Du är självmedveten och realistisk och ber därför redan från början om mer tid för att lösa svåra problem. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och tar gärna egna initiativ för att hitta lösningar. Du gillar att arbeta i grupp men kan även arbeta självständigt. Du hittar gärna nya vägar för att lösa problem du inte ställts inför tidigare.

Äventyret har funnits sedan februari 2014. Vi erbjuder marknadsmässiga löner, övertidsersättning och riktigt bra pensionavtal.

Du kan läsa mer om oss och vårt arbetsätt här på vår webbplats.

Skicka din intresseanmälan och ditt CV (en länk till LinkedIn eller dylikt är OK) till [email protected]. Vi kommer att fortsätta leta tills vi finner den vi söker, och därmed också sluta leta när vi funnit rätt person, så hör av dig snarast om du tror att rätt person är du.

Är du bra på andra saker än exakt det vi efterfrågar här ovan?

Vi kommer att fortsätta att växa. Följ oss gärna på LinkedIn för att inte missa något. Du kan också skicka en spontanansökan.

Frida Hammarström
Telefon: 0709563179
Mejl: [email protected]

frida-hammarstrom-aventyret1
aktivbo_logo_square
AktivBo ger bostads- och fastighetsföretag underlag för verksamhetsstyrning i syfte att skapa ett bättre boende, en bättre arbetsplats och nöjdare ägare. Äventyret är AktivBos partner för digital tjänstedesign för den svenska och tyska marknaden. www.aktivbo.com
almega1
Almega är tjänsteföretagens organisation och den största grupperingen inom Svenskt Näringsliv. Äventyret är Almegas strategiska partner för digital innovation, kommunikation och tjänstedesign. www.almega.se
boob
Boob skapar hållbara gravid- och amningsplagg för mödrar världen över. Äventyret är Boobs partner för koncept och design av digitala tjänster. Vi har tillsammans tagit fram en e-handelssajten www.boobdesign.com.
chef_logo1
Chef gör nordens största ledarskapstidning och driver ett antal framgångsrika digitala medieaffärer. Äventyret är Chefs digitala partner sedan 2016. www.chef.se
kommunalrapport-640x336
Kommunal Rapport AS är ett norskt förlag, som helägs av KS (tidigare Kommunenes Sentralforbund). Målgrupperna för Kommunal Rapports journalistiska produkter är främst politiker och förvaltning i kommunal sektor. Äventyret är Kommunal Rapports tjänstedesignpartner för nya digitala affärer. www.kommunal-rapport.no | www.kommunebarometeret.no
lrf1
LRF Media är landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus. Äventyret hjälper LRF Media att utveckla sin affär och har bland annat tagit fram strategi, koncept och design för ett antal digitala satsningar från 2015 och framåt. www.lrfmedia.se | www.land.se | www.landlantbruk.se | www.landskogsbruk.se
onepix-2
Onepix är Skandinaviens mest populära kliniska bildhanteringssystem och används idag i över 7 000 behandlingsrum runtom i Skandinavien. Äventyret tog under 2016 fram interaktions- och gränssnittsdesign (samt ny grafisk profil) för den nya versionen av Onepix. www.onepix.se
qvalia2x
Qvalia hjälper sina kunder att optimera sina finansiella flöden. Äventyret är Qvalias globala partner för tjänstedesign och tillsammans bygger vi digitala produkter och tjänster som helt förändrar företagens ekonomifunktioner och -processer. www.qvalia.com | www.qvaliainvoices.com
sami
SAMI är en ekonomisk förening (utan vinstintresse) som företräder utövarna som spelar och sjunger på inspelade verk. Medlemmar är artister och musiker. Kunder är företag och verksamheter som spelar deras musik. Äventyret har arbetat med tjänstedesign för SAMI sedan 2016. www.sami.se
samsung
Samsung är (bland annat) världsledande på konsumenthårdvara för mobiltelefoni. Genom Äventyrets partner 360Cities har vi åt Samsung tagit fram koncept och design för 360Stories, en app som tillåter fotografer att skapa berättelser av sina panoramor med hjälp av kommentatorspår. 360Stories är tillgänglig på hemskärmen i Samsung Gear VR. www.samsung.com
si
Svenska institutet är en statlig myndighet med uppgift att sprida kunskap om Sverige i utlandet och att svara för utbyte med andra länder inom kultur, utbildning, forskning och samhällsliv. Äventyret är Svenska Institutets innovations- och tjänstedesignpartner. www.si.se
sunfleet
Sunfleet är Volvos bilpoolstjänst i Sverige. Äventyret har tagit fram ett antal generationer digitala prototyper åt Sunfleet för en effektivare bokning och bättre användarupplevelse. www.sunfleet.com
txcn-logo
Telenor Connexion designar, utvecklar och driftar affärslösningar för uppkopplade produkter och tjänster. Äventyret är Telenor Connexions globala partner för digital kommunikation. www.telenorconnexion.com
tis_logo
Tourism in Skåne (TiS) är Skånes officiella marknads- och utvecklingsbolag. Äventyret arbetade under 2015-2016 med digitaliseringsstrategier tillsammans med TiS. www.tourisminskane.com
ukk_logo
Uppsala Konsert & Kongress (UKK) är ett kulturhus i Uppsala. Äventyret är UKK:s digitala partner sedan 2016. www.ukk.se
visitsweden
VisitSweden är ett kommunikationsföretag som arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt. Äventyret har ett strategi och konceptutvecklingsuppdrag åt VisitSweden rörande trendspaning och omvärldsbevakning med fokus på innovation- och affärsutveckling. www.visitsweden.com